MKC Montijn

In samenwerking met Muziekopmaat geef ik sinds september 2023 naschoolse gitaarlessen op MKC Montijn. Deze lessen vinden plaats in het prettige en goed geoutilleerde muzieklokaaltje in Montijn.

  • 13-10-2023: vanaf de herfstvakantie zijn er nog plekken beschikbaar op de donderdagmiddag.

Het rooster

Alle lessen - individueel of groep - vinden wekelijks plaats. De normale lesduur is dertig minuten. Momenteel zijn de lessen op de dinsdag- en donderdagmiddag ingeroosterd. Op maandag en woensdag is de muziekruimte niet beschikbaar voor gitaarlessen. Bij voldoende belangstelling kunnen op termijn lessen mogelijk naar de vrijdagmiddag worden verplaatst.

De gitaarmethode

Op basis van goede ervaringen raad ik voor beginners meestal de methode Gitaarstarter aan. Deze methode biedt een brede basiskennis van het instrument, muziekschrift lezen vanaf het allereerste begin en een degelijke basis in de klassieke speeltechniek. Waar nodig wordt de methode aangevuld met ander materiaal: liedjes, stukjes, oefeningen, muziektheorie.

Gevorderde spelers

Voor meer gevorderde jonge gitaristen zijn er tal van opties in populaire, klassieke en geïmproviseerde muziek. Elke stap wordt begeleid met aandacht voor het unieke talent van en actuele uitdagingen voor de leerling.

Individuele les

In een individuele les krijgt het kind onverdeeld alle aandacht en wordt het lesprogramma volledig afgestemd op zijn/haar ontwikkeling. Voor veel kinderen is dit een ideale manier om zich muzikaal te ontwikkelen.

Groepsles

Samenspelen is een van de leukste dingen, die je met muziek kunt doen. Groepsles met twee of meer leerlingen is daar een prima optie voor en bovendien voordelig. Een andere mogelijkheid is spelen in een schoolbandje. Bij voldoende belangstelling kan dit georganiseerd worden.

Kennismaken

Een persoonlijke en vrijblijvende eerste kennismaking is mogelijk, voor zover deze aansluitend op andere gitaarlessen op Montijn kan worden ingepland.

Tarieven en lespakketten

Het basistarief voor individuele lessen bedraagt € 22,- per wekelijkse les van dertig minuten. Dit is inclusief huur van de muziekruimte op Montijn. Voor groepslessen gelden kortingen vanaf 25% per deelnemer, afhankelijk van de omvang van de groep: grotere groep, meer korting. Een overzicht van prijzen per les per leerling:

individueel duo trio kwartet
€ 22,00 € 16,50 € 14,30 € 12,65

Proefpakket vier lessen

Een basispakket bestaat uit tien lessen. Bij wijze van kennismaking bied ik minipakketjes van vier lessen aan tegen een tarief van € 25,- per les, met groepskortingen naar rato. Dit biedt de gelegenheid om de gitaarlessen uit te proberen, waarna een besluit kan worden genomen over het vervolg.

Bovenstaande tarieven gelden vanaf 1 september 2023. Tariefwijzigingen voorbehouden.