Docent

De docent


Muziek

Mijn beide ouders waren klassiek geschoolde beroepspianisten. Het heeft maar een haartje gescheeld of ik was als pianist geëindigd. Gelukkig was ik op jonge leeftijd al lekker tegendraads.

Moeder: Wordt het niet eens tijd, dat jij piano gaat spelen?
Zoon: Nee hoor, dat doet iedereen al.
Moeder: Mooi zo. Dan ga je nu op blokfluitles!

Auw. Verplichte muzieklessen op onder andere blokfluit en klarinet brachten mij handige basiskennis maar weinig liefde voor muziek bij. Deze vond ik wel in eigentijdse klassieke muziek en wat later in popmuziek.

Gitaar

Uiteindelijk ben ik in 1981 elektrische gitaar gaan spelen na het horen van de bizarre solo van Adrian Belew op Remain in Light van de Talking Heads - kijk, dát was nou eens iets heel anders!

Vanaf dat moment heb ik een achterwaartse tijdreis gemaakt: van spacerock en progressive via fusion naar pop en mainstream jazz, van elektrisch naar akoestisch. Ik ben zeer tevreden met de keus voor dit uitdagende en mooie instrument en deel mijn enthousiasme graag.

Leren

We zijn allemaal in ontwikkeling. Soms gaat het snel, vaak ook tergend langzaam, als een groeiende boom. Heb je eenmaal iets geleerd, dan lijkt dit bijna vanzelfsprekend - maar niets is minder waar.

Muziek is nou juist bijzonder, omdat het hoofd en hart, verstand en gevoel, lichaam en geest aanspreekt. Hierin kan iedereen een eigen persoonlijke weg vinden. Muziek maken vergt discipline en doorzettingsvermogen en biedt tegelijk een fantastische gelegenheid om plezier te maken en je gevoelens met anderen te delen. Een goede muziekdocent leert je geen kunstje, hij helpt je je eigen mogelijkheden te ontdekken.

timeline

Koffie

8:00

timeline

Arpeggio's

11:00

timeline

Akkoorden

13:00

timeline

Nummers

15:00

timeline

Spelen!

21:00

Wat mensen zeggen


 • Gilles is een geweldige leraar met zeer veel kennis en techniek.
  Eindelijk iemand die me naar de next level kan brengen!!

  Gijs Theunissen - Euro Guitar Solo Contest 2014 Finalist
 • Ik speel al lang klassiek gitaar op een behoorlijk niveau maar zocht meer vrijheid en expressie in het gitaarspel. De lessen werden gevuld met akkoordenschema's, luisteroefeningen en op gehoor naspelen van populaire muziek. Ik luister nu anders naar muziek, dat is een verrijking.

  Marga Bruijsten
 • Gilles blijft positief, ook als het even niet zo lekker gaat met studeren. Je kunt met vragen over verschillende muziekstijlen, speeltechniek en theorie bij hem terecht en hij besteedt aandacht aan je houding en presentatie.
  Tijdens samenspel kreeg ik veel ruimte om nieuwe mogelijkheden te verkennen, waardoor ik zin kreeg om meer te spelen.

  Yuna Rasing
 • De meiden hebben genoten, ze hebben dezelfde avond meteen al aan opa en oma hun eerste liedje laten horen. Ik vond het ook erg leuk, Gilles heeft interesse en geduld en brengt het op een leuke manier over.

  Ester Eldering
 • Ik heb al jaren ervaring op gitaar en leer dingen op mijn eigen manier. Gilles paste de lessen soepel aan op mijn werkwijze en niveau. Hij kwam met interessante ideeën om mijn improvisaties verder te ontwikkelen. Met name het samenspelen was stimulerend.

  Wiebe Postma
 • Gilles is een lieve leraar en je leert er heel veel van. Hij geeft goed les, legt goed uit en is geduldig.

  Imke van Schaijk
 • Gilles geeft heel fijn les en luistert naar wat je wilt leren. Hij houdt van goede vragen en zal zijn best doen om je met die vraag te helpen. Voor de rest is het een aardige man en maakt zo nu en dan een flauw grapje. Niks mis mee uiteraard.

  Adrian Ammerlaan
 • I took lessons from Gilles for over a year and learned a lot in that time. As an expat, I was extremely happy that he also gave the lessons in perfect English. Gilles knows what he's doing and is patient. I found his style motivating and fun, especially because he is really good at adopting to the level of his pupil. I can only recommend taking lessons with Gilles, as he can teach many different styles and music genres.

  Niklas Johannes
 • De lessen van Gilles zijn super! Zoveel kennis van en enthousiasme over de gitaar en muziek waardoor ik graag weer terug blijf komen elke week. Ik kan het iedereen aanraden!

  Jeroen
 • Ik vind het altijd leuk om naar gitaarles te gaan want je leert veel met de gitaar natuurlijk, maar ook over muziek, je leert noten en anderen dingen. En Gilles (mijn meester) is heel lief.

  Jonas
 • Ik zelf had al een beetje ervaring met gitaarspelen maar ik heb zo veel meer geleerd van Gilles,van noten lezen tot sequensen tot soloren in pentatoniek noem maar op,de lessen van gilles zijn heel fijn en alles wordt herhaald en heel duidelijk uitgelegd zodat je het zeker snapt,ik zelf wil de rockacedemy gaan doen later in tilburg of utrecht en door Gilles gaat me dit sowieso lukken!

  Nigel
 • De gitaarlessen bij Gilles zijn fantastisch, hij heeft een heel fijne persoonlijkheid en is ook een hele prettige leraar. Ik voel me erg op m'n gemak bij hem, hij geeft me de kans om fouten maken en hij is altijd positief en ondersteunend. Hij komt altijd zeer goedgehumeurd over en zijn enthousiasme zorgt ervoor dat ik ook extra mijn best doe bij de lessen . Daarnaast heeft hij een duidelijke visie over hoe je het beste kunt leren.

  Ik zou me echt geen fijnere gitaarleraar kunnen wensen!

  Alexandra
 • Gilles geeft goede gitaarles. Hij legt duidelijk uit en is in bijna alle genres thuis.

  Sjaak de Beer
 • Gilles heeft steeds begrip gehad op mijn gitaarles-wensen en daarop ingespeeld. Dit helpt mij om steeds beter de juiste snaar te raken.

  Vinny